Ravintola-ala:
RUOKA:
- Ruokasanastoa ruotsiksi kuvitettuna (lähde: www.vårdsvenska.fi).
- Vihannekset: Quizlet-harjoitus.
RUUANVALMISTUS:
- Michael Björklund kertoo friteerauksesta (03:02), liekityksestä (02:16), kalan savustuksesta (01:24), keittämisestä (01:30) ja paistamisesta (02:48). Lähde: Vetamix.
- Opetusvideoita: Sipulin silppuaminen (02:33), lättyjen paistaminen (02:30), kalan fileoiminen (02:30), kalan paistaminen (02:56). Lähde: Vetamix.
KEITTIÖ:
- Tutustu ravintolakeittiöön nettitehtävien muodossa!
- Mitä keittiötarvikkeita tarvitset keittiössä? Kesto 02:53. Lähde: Vetamix.
- Michael Björklund näyttää miten toimii vihannesleikkuri (01:26), induktioliesi (01:01) ja kaasuhella (01:22). Induktiolieden puhdistus (02:23), kaasuhellan puhdistus (03:16), Lähde: Vetamix.
- Ravintolapeli. Lähde: Opetushallitus.
- Nahida jobbar på en restaurang: kuullunymmärtäminen, luetunymmärtäminen. Lähde: Digitala Spåret.
ASIAKASPALVELU:
- Ravintola-alan palvelutilanteita ruotsiksi; videoita ja nettitehtäviä. Lähde: YLE OPPIMINEN
MUITA:
- Maria Sjöström opiskelee suurtalouskokiksi ja kertoo opinnoistaan (kesto 05:42). Lähde: Vetamix.
- Työympäristö ja -turvallisuus ravintoloissa. Lähde: Arbetsmiljö verket.
AMMATTEJA:
- Tarjoilija kertoo työstään (kesto 6:52). Lähde: Arbetsförmedling. Sisältökysymykset videoon: (DOC) (PDF)
- Birthe Laitinen kertoo työstään tarjoilijana (kesto 09:07). Lähde: Vetamix.
- Mika Levälampi kertoo baarimestarin työstään (kesto 03:00). Lähde: Vetamix.
- Keittiöapulainen kertoo työstään (kesto 2:24). Lähde: Arbetsförmedling. Sisältökysymykset videoon: (DOC) (PDF)
Leipomo-/kahvila-ala
- Rickhard Paulinow opiskelee leipuri/kondiittoriksi ja kertoo opinnoistaan (kesto 5:14). Lähde: Vetamix.
- Opetusvideoita: taikinan vaivaaminen (kesto 04:14), taikinakone (kesto 05:44), kaulinkoneen puhdistus (kesto 03:21), pullanpyörittäjän käyttö (kesto 02:49). Lähde: Vetamix.
AMMATIT:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti